Behov for en bisidder
Min mand er flyttet på plejehjem for fem måneder siden. Jeg er meget skuffet over plejehjemmet og synes ikke, at min mand får den omsorg og kontakt, som han behøver. Jeg har for et par måneder siden været til et møde på plejehjemmet. Det var et ubehageligt møde, hvor jeg sad alene overfor fire fagpersoner, som jeg følte havde fælles front mod mig. Jeg følte mig slet ikke hørt, men i stedet sat på plads. Det er svært for mig at komme i dialog med personalet. De oplever mig nok mere kritisk, end jeg i virkeligheden er. Jeg får helt ondt i maven ved tanken om endnu et møde. Hvordan kan jeg blive hørt?
Svar fra Demenslinien:
Kære Hustru
Det kan være meget svært at sidde alene overfor en ledelse og fagpersoner, som har ordene i deres magt. Det kan i situationen være svært at bevare roen og overblikket. Her er det godt at have en person, man kan støtte sig til, med til mødet. Er du blevet indkaldt til møde i kommunen, Statsforvaltningen eller et andet sted i det offentlige, så har du som borger ret til en bisidder.
En bisidder hjælper med at få stillet de rigtige spørgsmål og skabe klarhed – men kan ikke handle eller drøfte på dine vegne. Alzheimerforeningen har netop oprettet et bisidderkorps og du kan via Demenslinien på tlf.: 5850 5850 få kontakt til en person, der kan være bisidder ved kommende møder på plejehjemmet. På den måde håber jeg, at du kan få en bedre dialog med personalet, så I sammen kan finde frem til den bedste omsorg for din mand.
Med venlig hilsenDemensliniens rådgiver
P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?
Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.
Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.