begge mine forældre bor i eget hjem med Alzheimer
Hej Hvilke forløb og resourcer stilles der til rådighed når begge forældre (84 og 85 år ) bor i eget hjem og får medicin og bor i eget hjem ? Hvad skal vi som pårørende være opmærksom på og hvad kan vi gøre så de kan blive i eget hjem som længe som muligt ?
Svar fra Demenslinien:
Kære Hanne
Hvis I ikke allerede har kontakt til kommunens demenskoordinator og visitator, er det vigtigt at få etableret kontakt og samarbejde med dem.
Dine forældre vil kunne få megen hjælp og støtte i hjemmet alt efter behovet. Kommunen har en omsorgsforpligtigelse i forhold til den hjælp og omsorg de begge har brug for. Noget af det første, som er en god ide at få sat i værk, er medicindosering ved en hjemmesygeplejerske. Dette er med til at sikre, at de får den rigtige medicin, men også at der bliver etableret en kontakt til hjemmeplejen. Sygeplejersken vil ved sine besøg få skabt en relation og samtidig være opmærksom på, hvordan hverdagen forløber og om, der er behov for mere hjælp.
Demenskoordinatoren kan løbende være opmærksom på, hvad dine forældre har brug for, kender til mulighederne i kommunen og kan bidrage til at dine forældre accepterer hjælpen og tilbuddene.
Hvis der er behov for hjælp til rengøring, da de begge er syge, kan dette hurtigt etableres. På sigt kan det være godt for dem begge, at deltage i aktiviteter på kommunens dagcentre eller daghjem. Dette kan være med til, at de fungerer bedre i længere tid og kan forblive længere i eget hjem. Kommunen har også en overordnet politisk ønske om " længst muligt i eget hjem" - så det vil de helt sikkert støtte dig og dine forældre i.
Husk, du er altid velkommen til at ringe til os på Demenslinien.
Med venlig hilsenDemensliniens rådgiver
P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?
Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.
Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.