Støtte og omsorg

hjælp i dagligdagen

Hej. Skriver til jer for at få et godt råd med på vejen: Min mand er 76 år og har diagnosen: Alzheim. Varet et par år. Vi bor i eget hus og har 2 voksne børn. Min mands sygdom udvikler sig mere og mere i negativ retning. Meget kan lade sig gøre - men er daglig udfordret. Det gælder os begge to. Han kan ikke overskue ting og er nemt meget forvirret. Hans sprog bliver dårligere og dårligere. Jævnligt kommer der hallucinationer og opfatter ting forskelligt fra virkeligheden. Ofte om aftenen især når mørket sænker sig opleves en slags angst og uro. Har i mange år spillet golf men spiller kun meget lidt og skal have hjælp til regler mm. Har i 6 uger haft en golfven fra Ældresagen. Det er på pause nu. Han får Doneprazil og stærkere sager kan ikke gives nu. Vi er i kontakt med Demenskoordinatoren i kommunen. Han kan stadig ordne praktiske ting i køkken og have. Min udfordring er selvfølgelig alt det beskrevne, men også når jeg er væk i længere tid fra huset. Jeg går til forskellige ting og en gang om ugen om aftenen i 3 timer. Det r en aktivitet jeg holder meget af og giver mig stor glæde. Når jeg er væk opleves ofte hallucinationer og angst. Er der et godt råd til hvordan alenetid for klares uden ubehag? Håber på et råd og lidt optimisme omkring situationen. På forhånd tak. vh Bente

Læs hele brevet
01. november 2022

Svar fra Demenslinien:

Kære bjeps

Situationen har ændret sig. Du fortæller, at din mand har været glad for at spille golf med en aktivitetsven, men det kan ikke længere lade sig gøre.

Du har stadig behov for at deltage i dine aktiviteter og få et frirum. Derfor er det vigtigt med en snak med jeres demenskoordinator og visitator om mulighederne i jeres kommune. Kommunen har en forpligtigelse for at yde afløsning og aflastning. Det kan være at din mand kan have glæde af at deltage i aktiviteter på et dagcenter, startende med en gang om ugen og efterhånden kan det blive til flere gange om ugen. Hvis dette ikke kan lade sig gøre kan i aftale afløsning i hjemmet eller måske en besøgsven- eller begge dele. Måske hans golf ven kunne tænke sig at blive besøgsven i stedet?

Måske, er der venner eller andre i jeres netværk, som kan støtte op om at besøge din mand, når du skal væk hjemmefra. Ofte bliver man nødt til at stykke støtten sammen af flere forskellige løsninger.

Du er meget velkommen til at ringe til os på Demenslinien på 58505850 for en uddybning.

Med venlig hilsen

Demensliniens rådgiver

 

P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?

Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.

Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.

Tilbage til brevkassen

Bestil samtale

Skriv et brev til Demensliniens brevkasse

OBS: Brevkassen holder sommerferielukket og åbner igen til september. Nedenfor kan du skrive dit spørgsmål til Brevkassen - det er gratis og anonymt. Udfyld venligst oplysningerne herunder - så kan vi bedst muligt hjælpe dig, og andre kan senere få glæde af dit spørgsmål. Det er kun dit kaldenavn der vises i brevkassen. Du kan forvente svar inden for en uge. Vi sender en e-mail med dit spørgsmål og svar, når dit brev er besvaret.

Dette navn vises på hjemmesiden

Ved at offentliggøre dit brev kan andre i samme situation få glæden af læse dit brev - på den måde kan vi hjælpe hinanden. Rådgiveren behandler og anonymiserer alle breve inden de bliver offentliggjort.