Udredning og behandling

Korrekt behandling

Min mand flyttede på plejehjem i sommer. Demenskonsulent og visitator styrede sagen. Han er under udredning . Har været på neurologisk afd. jeg har fået oplyst at de ikke kan styre ham, da han drikker meget og bliver aggressiv. Nu har de sagt, at han skal flytte i en lejlighed. Han vil få hjemmehjælp, men jeg mener ikke, at han kan klare at bo alene og at det vil forværre hans sygdom. Kan de bare gøre dette, hvis han siger ja. Han kan ikke huske hvad han siger ja til kort efter. De har sagt, at jeg skal holde en pause fra at besøge ham. Jeg ville gerne at han kom til et sted hvor man arbejde med demente alkoholikere. Hvad kan jeg gøre?

Læs hele brevet
26. november 2020

Svar fra Demenslinien:

Kære Kidy

Det lyder som en usikker og skrøbelig løsning for din mand, at skulle flytte fra plejehjem til egen lejlighed.

Du må tale med visitator og demenskoordinator om, at de ikke bør lægge en plan for flytning af din mand, før han er endelig udredt, så man ved, om der er tale om en demenssygdom.

Det afhænger af din mands handleevne, om han selv er i stand til at sige ja til en flytning. Handleevne betyder, om din mand er i stand til at forstå, hvad han skal tage stilling til og konsekvensen af sin beslutning. Hvis der er tvivl, om din mand har bevaret sin handleevne, bør der forelægge en lægelig vurdering af dette.

Det lyder umiddelbart som en god løsning, at finde et plejehjem, som kan rumme hans forbrug af alkohol og måske være med til at få nedsat forbruget, dette selvfølgelig, hvis han har behov for at være et sted med hjælp hele døgnet.

Hvis  plejehjemmet ikke magter opgaven med  at have ham boende, men det alligevel vil være den bedste løsning for din mand, kan leder og personale få hjælp til dette gennem VISO, som er en videns-og specialrådgivningsorganisation på det sociale område.

Det vigtigste, for dig, er nok at få skabt et godt samarbejde og få en god dialog med fagpersonerne omkring din mand.

Med venlig hilsen

Demensliniens rådgiver

 

P.S. Vidste du, at Alzheimerforeningen udelukkende er finansieret af frivillige bidrag?

Vores gratis rådgivning på Demenslinien er derfor afhængig af din og min støtte.

Vil du være med til at sørge for, at andre også kan få glæde af vores rådgivning, kan du give os et bidrag.

Tilbage til brevkassen

Bestil samtale

Skriv et brev til Demensliniens brevkasse

OBS: Brevkassen holder sommerferielukket og åbner igen til september. Nedenfor kan du skrive dit spørgsmål til Brevkassen - det er gratis og anonymt. Udfyld venligst oplysningerne herunder - så kan vi bedst muligt hjælpe dig, og andre kan senere få glæde af dit spørgsmål. Det er kun dit kaldenavn der vises i brevkassen. Du kan forvente svar inden for en uge. Vi sender en e-mail med dit spørgsmål og svar, når dit brev er besvaret.

Dette navn vises på hjemmesiden

Ved at offentliggøre dit brev kan andre i samme situation få glæden af læse dit brev - på den måde kan vi hjælpe hinanden. Rådgiveren behandler og anonymiserer alle breve inden de bliver offentliggjort.